Share This

About

In het kort
Naam: Tessa Verheul (1984)
Studeerde: Kunstgeschiedenis (BA), Media en Cultuur (BA) en Media Studies (RMA)
Gespecialiseerd in: hedendaagse kunst, film, videokunst, media, kunsttheorieSchrijft: recensies, artikelen, interviews, verslagen, persberichten.
Te benaderen voor: journalistieke bijdragen, interviews, artikelen, verslagen en onderzoek

Ik ben Tessa, een schrijver, redacteur en onderzoeker uit Amsterdam. Sinds 2007 zit ik met mijn neus in (of achter) de kunstbladen. In dat jaar werd ik redacteur van het UvA-tijdschrift Simulacrum, begon ik met het schrijven van recensies voor de website van Metropolis M en werkte ik een zomer als communicatiemedewerker bij Mister Motley, om vervolgens te blijven plakken. Museumtijdschrift, Kunstbeeld en Flash Art International volgden als vaste opdrachtgevers en inmiddels schrijf ik ook voor CJP Magazine. In de artikelen, recensies en interviews die ik voor deze opdrachtgevers schrijf, houd ik rekening met de specifieke doelgroep.

Soms schrijf ik niet voor een tijdschrift maar voor een organisatie in de culturele sector, bijvoorbeeld een museum of een galerie. Dit kunnen beschrijvingen zijn van collectiestukken (Nederlands Instituut voor Mediakunst) of tentoonstellingen (Rijksakademie), verslagen van lezingen of symposia (Stedelijk Museum, TAAK, SKOR en Stedelijk Museum Bureau Amsterdam) of persberichten (Ornis A. Gallery). Ook help ik organisaties met het schrijven, redigeren of vertalen van teksten.

Schrijven over hedendaagse kunst en film is wat mij betreft het leukste wat er is. Het analyseren van het werk, de achterliggende techniek en thematiek, het relateren van het werk aan een tijdsbeeld of maatschappelijke thema‚Äôs en het plaatsen in een context. Maar als kunsthistoricus kan ik ook uit de voeten met een historisch kader of een onderzoek. De komende tijd wil ik mij gaan richten op meer verdiepende teksten, bijvoorbeeld over trends in de hedendaagse kunst, of een uitgebreide analyse van een performance avond of een symposium. Vanaf 2014 zullen er op deze website niet alleen teksten in opdracht worden gepubliceerd, maar onder de categorie ‘blog’ ook artikelen die ik (vooralsnog) voor mijzelf schrijf en waarin ik kan experimenteren qua stijl en inhoud. Teksten zonder blad voor de mond dus.

Meer:
Bekijk mijn CV via LinkedIn.
Lees hier het abstract van mijn thesis over filminstallaties (afsluitende scriptie van de onderzoeksmaster Media Studies).